Balıkesir'de Aromaterapi Festivali herkesi eğlendirdi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 5. Aromaterapi Festivali, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Gömeç belediyelerinin iş birliğiyle başladı.

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) gerçekleşen festivalin ilk gününde atölye çalışmaları ve hasat programı düzenlendi, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıldı.

Festivalin ilk gününde ziyaretçiler, BAÇEM'de tıbbi ve aromatik bitkileri tanıma fırsatı buldular. Hasat etkinlikleri sırasında bol bol hatıra fotoğrafı çekilen ziyaretçiler, festival boyunca düzenlenecek olan tiyatro gösterileri ve konserlerle keyifli vakit geçirecekler.

Ayvalık'tan gelen Yurdakul Duymaz, "İlk kez böyle bir etkinliğe katılıyorum. Ayvalık'tan geldik. Kardelen Baskın Yavuz Müzik Topluluğu adına grup olarak buradayız. Lavanta tarlasında bulunmak çok güzel. Şifalı bitkiler aromaterapi festivali gerçekten harika, muhteşem kokular var" diye konuştu.

Esma Bayraktar ise, "Şahane bir festival. Doğa sevgisini aşılıyor, aromatik bitkileri tanıyoruz. Bilmediğimiz bitkileri öğreniyoruz. Örneğin, meyan kökünü sadece bir kök sanırdım ama burada çok güzel bir bitki olduğunu gördüm. Ekinezya'nın da papatyanın bir çeşidi olduğunu öğrendim. Bütün bitkileri yeniden tanıdık" dedi.

Kültür Sanat Haberleri