Beşiktaş Antalyaspor'u nasıl ezdi geçti: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında ağırladığı Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ ANTALYASPOR'U NASIL EZDİ GEÇTİ

Geçtiğimiz hafta Samsunspor'u deplasmanda 2-0'lık skorla geçen Beşiktaş; Alex de Souza'nın çalıştırdığı Antalyaspor'u ağırladı...

Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst; geçtiğimiz haftanın kadrosundan sadece sol bek Arthur Masuaku'nun yerine Rizespor'dan kadroya katılan Emirhan Topçu'ya görev verdi..

Kendi evinde Göztepe karşısında 2 puan kaybeden Antalyaspor'daysa Arnavut asıllı Kosovalı stoper Amar Gerxhaliu'nun yerine Emrecan Uzunhan yer alırken Malili kanat oyuncusu Moussa Djenepo'nun yerine de Rizespor'dan hatırladığımız Paraguaylı Braian Samudio ilk 11'deydi..

Maçın hemen başında Gedson Fernandes'in kaptırdığı topla sağ kanatta buluşan Antalyasporlu Sander van de Streek'in ceza sahasına derinlemesine pasında Sam Larsson hemen yanındaki Braian Samudio'ya gönderdi ve Paraguaylı golcü bomboş pozisyonda kaleci Mert Günok'un yanından meşin yuvarlağı filelere gönderince Beşiktaş Dolmabahçe'de 1-0 yenik duruma düştü..

KARTAL Dolmabahçe'de hemen oyunda ve skorda dengeyi sağladı... Rafa Silva'nın Sam Larsson'dan kurtardığı topla sağ kanatta buluşan Milot Rashica'ın derinlemesine pasında ağır rakibi Veysel Sarı'dan kolaylıkla kurtulan İtalyan golcü Ciro Immobile skoru 1-1'e getirirken tribünleri ayağa kaldırdı..

Beşiktaş durmuyordu.. Kaleci Mert Günok'la başlayan atakta Ciro Immobile Semih Kılıçsoy'a gönderdi... Antalyaspor'da emeklilik çağına gelmiş olan Veysel Sarı'dan kurtulan Semih Kılıçsoy'un sol taraftan içeri çevirdiği topa yine Ciro Immobile dokunarak kendisinin ve KARTAL'ın 2'nci golünü Kenan Piric'in koruduğu Antalyaspor kalesine gönderince siyah-beyazlılar 2-1'lik üstünlük sağlıyordu..

Milot Rashica'nın şutunu kaleci Kenan Piric kurtarırken; Rafa Silva'nın vuruşunu Antaltaspor savunması gol çizgisi üzerinden çıkardı.. Beşiktaş'ın Emirhan Topçu'yla bulduğu gol Omar Colley'in rakibi Braian Samudio'ya yaptığı faul gerekçesiyle geçerli sayılmayınca siyah-beyazlılar soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza; ilk golde büyük payı olan Sander van de Streek'in yerine Ramzi Safuri'yi oyuna alırken Thalisson da Silva'nın şutunu kaleci Mert Günok kurtarırken; ev sahibi Beşiktaş'taysa Ciro Immobile Boşnak file bekçisi Kenan Piric'in üzerine nişanlayınca siyah-beyazlılar bir golden oldu..

Antalyaspor ani atağında sağ kanattan Erdoğan Yeşilyurt'un ortasına arka direkte Jonas Svensson'dan üzerinden yükselip kafayı çakan Brian Samudio Dolmabahçe'yi bir kez daha susturuyor, skoru 2-2 yapıyordu..

Ancak Beşiktaş'ın pes etmeye niyeti yoktu... Milot Rashica'nın pasında topla buluşan Rafa Silva, rakibi Veysel Sarı'dan kurtularak kaleci Kenan Piric'i bir kez daha mağlup edince Beşiktaş 3-2'lik üstünlüğü yakaladı..

Golün sahibi Rafa Silva'nın rakibi Güray Vural tarafından yere indirilmesine hakem Mehmet Türkmen VAR'daki Onur Özütoprak'ın uyarısıyla kırmızı kartı göstererek Antalyaspor'u sahada 10 kişi bırakırken, pozisyonun devamında Emirhan Topçu'nun sol çaprazdan vuruşu bir kez daha filelere gitti ancak genç yıldızın rakibi Thalisson da Silva'dan önde olması yüzünden "ofsayt" gerekçesiyle geçerli sayılmadı..

Son bölümde oyuna dahil olan Mustafa Hekimoğlu Beşiktaş adına bomboş pozisyonda topu filelere gönderemezken; Paris Saint Germain'den transfer edilen Cher Ndour'un derinlemesine pasında sağ çaprazda topla buluşan Ernest Muci kaleci Kenan Piric'i avlayınca KARTAL 4-2 kazandı..

3 puanı 4 golle aldı..

2 maçta 6 puana ulaştı..

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza'nın ilk yarıda mükemmele yakın oynayan ve ilk golde büyük payı olan Sander van de Streek'i oyundan çıkarıp Ramzi Safuri'yi sahaya sürmesini anlamadım..

Orta sahada Jakub Kaluzinski neden ilk 11'de sahaya çıkmadı garip..

Aynı şekilde Amar Gerxhaliu'nun olmayışı da bana saçma geldi.

Arjantinli golcü Adolfo Gaich'i içeri atmakta çok geç kaldı..

Buna karşılık Beşiktaş yeni transferleri Ciro Immobile, Rafa Silva, Cher Ndour ve geçtiğimiz sezon devre arasında takıma katılan Ernest Muci'yle sonuca gitti..

Milot Rashica da 2 asistle mükemmel oynayanlar arasında yerini aldı..

Cher Ndour sahada kaldığı 25 dakika boyunca sadece Ernest Muci'ye asistte vardı ancak daha net yorumu ilerleyen haftalara bırakıyorum..

Ciro Immobile ve Rafa Silva Antalyaspor savunmasıyla "kedinin fareyle oynadığı gibi" oynadılar..

Özellikle 4 golün 3'ünde Antalyasporlu Veysel Sarı'nın ağır kalışının büyük payı vardı..

Sonuç olarak Beşiktaş Antalyaspor'dan kat kat üstün bir takım..

Konuk Akdeniz temsilcisinin transferlerde yaşadığı sıkıntılar da buna eklenince Teknik Direktör Alex de Souza'nın hatalarıyla skor 4-2'ye geldi..

Bence Alex de Souza Teknik Direktörlük yapmamalı.. Sportif Direktörlük onun için daha iyi olur.. Zira insani ilişkilerinde sorunlar var..

Beşiktaş'ı kutluyor, Lugano karşısında başarılar diliyorum...

Spor Haberleri