AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı mart ayında 15 milyon 225 bin 128'e ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 14 milyon 839 bin 534 seviyesindeydi.
Ücretli çalışanların alt dağılımına bakıldığında, "bilgi ve iletişim" sektöründe ücretli çalışan sayısının son aylarda düzenli olarak arttığı gözlemlendi. Geçen yılı 289 bin 599 kişilik istihdamla kapatan sektör, bu yılın ilk ayında 290 bin 165 kişilik istihdama ulaştı. Sektör istihdamı şubat ayında 290 bin 270 olurken, mart ayında ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 290 bin 991'e yükseldi.
"SEKTÖRDEKİ İSTİHDAM ARTIŞI ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ"
Pariterium Danışmanlık Kurucusu İsmet Demirkol, teknoloji ve dijitalleşmenin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de gündeminde olmasının önemine dikkat çekti. Teknolojik gelişmelere verilen önemin, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda verimlilik artışını sağladığını belirten Demirkol, "Bilgi ve iletişim sektöründeki istihdam artışı ülke ekonomisi için önemli. Gelecek dönemde de, artan ihtiyaçlar doğrultusunda, sektördeki istihdamın artmasını bekliyorum." dedi.
Demirkol, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler sınıfına çıkmasını kolaylaştıracak dijital dönüşüm ve teknolojinin ihtiyaç duyduğu yetkinliğe sahip iş gücü için sektörün daha çok desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda mevcut fon ve ekosistem desteğinin artırılması gerektiğini dile getiren Demirkol, yazılım ve kodlama gibi derslerin eğitim müfredatında yer alması gerektiğini ifade etti.