Japon bilim insanları, bilimsel keşiflerde devrim yaratacak bir yenilikle, ilk kez bir "yapay zeka bilim insanı" geliştirdi.
Japonya merkezli araştırma ve geliştirme şirketi "Sakana AI," bilimsel keşifler için ilk kez "yapay zeka bilim insanı" sistemini oluşturdu.
Şirketin internet sitesinde yayımlanan blog yazısına göre, Foerster Laboratuarları, Oxford Üniversitesi ve çeşitli diğer üniversitelerle yapılan iş birliği sonucunda bu yenilikçi yapay zeka bilim insanı geliştirilmiş.
Yazıda, bu yapay zekanın bilimsel araştırmalar ve keşiflerde makine öğrenim sistemlerini kullanabileceği vurgulandı.
KOD DA YAZACAK
"Yapay zeka bilim insanı" sisteminin var olan araştırmaları incelebilmesinin yanı sıra yeni araştırma fikirleri sunabileceği aktarılan yazıda, bu sistemin araştırmalar için kod yazabileceği de kaydedildi.
Yazıda, sistemin araştırma sonuçlarını özetleyebileceği ve kendi ulaştığı bulguları bilimsel yazı olarak sunabileceği de açıklandı.
BİLİMSEL TOPLULUK ÇEVRESİNİ TAKLİT EDEBİLECEK
Yazıda, yapay zeka bilim insanı sisteminin, yapay zeka tarafından üretilen makaleleri insan benzeri bir doğrulukla değerlendirebildiği ve bilim insanlarının oluşturduğu bilimsel topluluk dinamiklerini taklit edebileceği vurgulandı.
Ayrıca, sistemin makine öğrenimi ve kod yazma konularında araştırmalar yapacağı ve bu alanlarda akademik makaleler üretebileceği belirtildi.