Binlerce çalışanını gözden çıkardı: Dünya devinden flaş karar

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba, ülke içindeki iş gücünün yüzde 6'sına denk gelen 4 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Japonya merkezli elektronik devi Toshiba, son dönemde yaşanan finansal kayıplar nedeniyle kapsamlı bir yeniden yapılanmaya giderek, ülke içinde çalışan sayısının yüzde 6'sına denk gelen 4 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Bu süreç, kasım ayına kadar tamamlanacak.

Toshiba'nın Üst Yöneticisi (CEO) Şimada Taro, bu zor kararı "acı veren bir karar" olarak nitelendirerek, "Toshiba'nın bir 100 yıl daha ayakta kalabilmesi için bu adımın gerekli olduğunu" vurguladı. Şimada, güçlü bir sorumluluk duygusu hissettiğini belirterek, firmanın reformlar sayesinde halkın ihtiyaç duyduğu bir işletmeye dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Şirketi yeniden büyüme yoluna sokmayı hedeflediklerini belirten Şimada, "Toshiba'nın en iyi versiyonunu hayata geçirebilmek için yüzde 100 hazırlandıklarını" söyledi. Toshiba, öz kaynaklarını altyapı, enerji ve dijitalleşme gibi büyüme alanlarına odaklayarak, yan kuruluşlarını entegre edip gereksiz operasyonları azaltmayı planlıyor.

Japon elektronik üreticisi, Nisan 2023-Mart 2024 dönemini kapsayan mali yılda 74,8 milyar yen (481 milyon dolar) net zarar ettiğini duyurdu.

Teknoloji Haberleri