Biz enflasyonla Don Kişot gibi savaşırken TÜİK’in yine Polyannalığı tuttu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), açıkladığı yüzde 3,37’lik enflasyon, marketlerde kat kat hissedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu( ENAG) bugün mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ortaya çıkan rakamlar arasındaki uçurum ise dikkatlerden kaçmadı.

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi mayıs ayında yüzde 5,66 oranında arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 olarak gerçekleşti.

TÜİK verilerine göre TÜFE, mayısta aylık bazda yüzde 3,37 olurken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarına yüzde 75,45 olarak yansıdı.

TÜİK tarafından açıklanan rakamların, market raflarındaki fiyatlarda çok daha başka olduğu ortaya çıktı.

Zamların art arda sıralandığı marketlerde etiketlerdeki fiyatlarda yüzde 3,37’lik enflasyondan daha fazlasının yansıdığı açıkça görülüyor.

EN ZAMLISI EV EŞYALARI

TÜİK verilerine göre, mayıs ayında alt gruplar arasında en fazla fiyat artışı yüzde 11,39 ile "Ev eşyası" kaleminde gerçekleşti. Bu artışı yüzde 11,11 ile "Giyim ve ayakkabı" izledi.

En düşük aylık değişim ise yüzde 0,00 ile sağlık grubunda kaydedildi. Ana harcama grupları bazında Mayıs ayında en az artış gösteren grup yüzde 1,01 ile haberleşme olurken, en yüksek artış yüzde 9,6 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü.

İlgili Haberler

En düşük emekli maaşı için net rakam ortaya çıktı
Selçuk Geçer açıkladı: Hazır olun rekora koşacak
Üvey kızlarına yıllarca tecavüz eden sapık babanın kirli geçmişi ortaya çıktı! 11 öz çocuğuna...

Ekonomi Haberleri