Bizim Sürmene Pidesi tescillendi

Trabzon’da salamura edilmiş yöresel peynirin kullanıldığı, hamuru elle daire şeklinde açılan, taş fırında pişirilip, tadıyla farklı bir lezzet sunan ve üretildiği ilçeden adını alarak ün kazanan 'Sürmene pidesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaretle tescillendi. Şef Cevdet Sarısoy 24 TV'ye konuştu.

Sürmene ilçesinde, hazırlanan özel hamuru elle daire şeklinde açılan, özellikle salamura edilmiş yöresel peynirlerin kullanıldığı ünlü ‘Sürmene pidesi’, taş fırınlarda pişirilip, içerisine ‘Trabzon tereyağı’ konularak müdavimlerine servis ediliyor.



Hamurunun açılış ve pişiriliş şeklinin yanı sıra kullanılan malzemelerle farklı lezzet sunan ve uzun tarihe sahip olup ünü ülke genelinde yaygınlaşan Sürmene pidesinin Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan coğrafi işaret tescil başvurusu sonuçlandı. Sürmene Belediyesi, Sürmene Esnaf ve Sanatkârlar Birliği ile Sürmene Bıçakçılar Derneği’nin bir araya gelerek 10 Haziran 2019’da yaptığı başvuru neticesinde ‘Sürmene pidesi’ coğrafi işaretle tescillendi.

Bizim Sürmene Pidesi'nden Şef Cevdet Sarısoy, ünlü pidenin nasıl yaptığını 24 TV'ye anlattı.

Yaşam Haberleri