Borsa günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %1,25'lik bir düşüşle 8.718,11 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 110,59 puan azalırken, toplam işlem hacmi 72 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi %0,66 artarken, holding endeksi %2,46 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %1,13 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok gerileyen ise %4,92 ile spor sektörü oldu.

Analistler, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir başlangıç yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı para politikası kararlarının da yatırımcıların dikkat odağına yerleştiğini ifade etti.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararı, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Almanya'da ZEW endekslerinin piyasaların ana odağı olacağını belirten analistler, Japonya Merkez Bankası'nın politika faizini 17 yıl sonra ilk kez artırabileceği öngörüsünde bulundu.

Son otuz yılın en güçlü ücret anlaşmalarını açıklayan Japonya'nın en büyük sendika grubunun ardından, BoJ'un negatif faiz politikasını sonlandırabileceği beklentilerinin güçlendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın ise direnç noktaları olduğunu belirtti.

Ekonomi Haberleri