Borsa günü yüksek seviyede kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,28 artışla 8.955,12 puandan tamamladı.

Endeks, önceki kapanışa göre 25,24 puanlık artış yaşarken, toplam işlem hacmi ise 92,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,88, holding endeksi ise yüzde 0,99 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,63 ile elektrik sektörü olurken, en çok gerileyen ise yüzde 1,38 ile spor sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip ediliyor. Fed'in politika faizini sabit bırakması beklenirken, politika metni ve Powell'ın açıklamalarından gelecek sinyallerin piyasaları etkilemesi bekleniyor.

Analizlere göre, son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini artırdığı belirtiliyor. Fed'in bu verilere nasıl yanıt vereceği önem taşıyor.

Yarın, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öne çıkarken, yurt dışında İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, 2. el konut satışları, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi veriler izlenecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.200 seviyelerinin direnç, 8.800 ve 8.700 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak öne çıkıyor.

Ekonomi Haberleri