Fazla kilolarını vermek isteyen kişiler düzenli bir şekilde börülce tüketebilirler. Özellikle haftada iki kere taze börülce yemeği tüketmek pek çok sindirim rahatsızlıklarını da ortadan kaldıracaktır. Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen börülceler diyabet rahatsızlıkları ile mücadelede önemlidir. Börülce sağlıklı bir cilde kavuşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bu besin kan dolaşımını da düzenler. Yeşil sebzelerde bulunan lifli yapısı önemlidir.
BÖRÜLCE NE İŞE YARAR?
Börülce günlük yaşamda çok sık kullanılan bir besindir. Özellikle Ege mutfağında kullanılan börülcelerin pek çok farklı pişirme yöntemi bulunur. Aynı zamanda Ege mutfağında börülceler zeytinyağlı ve domatesli olarak yemek yapılır. Bunun yanı sıra taze börülceden turşu da yapılabilir. Bu turşu ise yazın yemeklerin yanında oldukça lezzetli olacaktır. Yaz aylarında genellikle zeytinyağlı taze börülce yemekleri yapılıyor. Kış aylarında ise bakliyat olarak börülceler en çok salatalarda kullanılıyor. Gerek taze börülceler gerek ise bakliyat olan kuru börülcelerden en lezzetli yemekler yapılabiliyor.