Bu cihazların fişini sakın uzatma kablosuna takmayın

Uzatma kabloları, ev ve ofis gibi mekanlarda prizlere ulaşmada büyük kolaylık sağlar. Ancak, elektrik akımını farklı bir şekilde ilettikleri için teknolojik cihazlarımıza zarar verebilirler. Bu nedenle 6 cihazın fişini uzatma kablolarına takmamalısınız. İşte o cihazlar...

Gün boyunca sıkça kullandığımız teknolojik ürünler, elektrik ya da şarj ihtiyacı nedeniyle prizlere bağımlı hale gelebilir. Okul, ev ya da ofis gibi alanlarda prizlerin yetersiz olduğu durumlarda uzatma kabloları imdadımıza yetişir. Ancak, 3'lü, 6'lı ya da 12'li olarak üretilen bu kabloların kullanımı, uzmanlara göre bazı riskler taşıyabilir. Özellikle modern teknolojik ürünler, piller yerine doğrudan prizle veya şarj edilebilir bataryalarla çalışmak üzere tasarlandığı için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

UZATMA KABLOLARININ RİSKLERİ

Uzatma kabloları, prizlere uzak bölgelerde kullanım açısından pratik olabilir ancak bazı durumlarda tehlike arz edebilir. Büyük cihazlar için üreticiler doğrudan priz kullanımını önerir.

İşte uzatma kablosu kullanılmaması gereken bazı teknolojik aletler:

Çamaşır Makinesi: Beyaz eşya kategorisinde yer alan çamaşır makineleri, uzatma kablolarıyla kullanılmamalıdır. Bu cihazların doğrudan priz bağlantısıyla kullanılması, güvenli bir sigorta sisteminin sağlanması açısından önemlidir.

Buzdolabı ve Dondurucular: Aşırı gerilim riski taşıyan bu cihazlar da uzatma kablolarından kaçınılarak doğrudan prizlere bağlanmalıdır.

Mikrodalga Fırın, Kahve Makinesi ve Ütü: Bu tür yüksek enerji tüketimi gerektiren cihazlar da uzatma kablolarından uzak tutulmalı, doğrudan prizlere bağlanmalıdır.

Büyük Teknolojik Aletler: Isıtıcılar, klimalar gibi büyük cihazlar da güvenlik açısından doğrudan priz bağlantısıyla kullanılmalıdır.

Yaşam Haberleri