Bu Google Chrome uzantıları ufkunuzu iki katına çıkaracak: Hayatı kolaylaştıran 15 harika eklenti

Hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda dünyanın en fazla tercih edilen internet tarayıcısı Google Chrome, hayatınızı çok daha kolay hale getirecek binlerce uzantıya ev sahipliği yapıyor. İşte öğrendiğinizde ufkunuzu genişletecek 15 Chrome eklentisi...

Dünyanın en sık tercih edilen arama motoru Google, son yıllarda geliştirdiği Chrome ile tüm internet tarayıcılarını geride bıraktı.

Google Chrome'un bu kadar ilgi görmesinin en temel nedenleri hızlı ve pratik bir arayüze sahip olması. Ancak bu özelliklerinin yanı sıra, tarayıcı ile uyumlu çalışabilen yüz binlerce uzantıyı barındıran Chrome, günlük işlerde kullanıcılara çok büyük kolaylıklar getiriyor.

Rakip internet tarayıcılarına göre çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunan Chrome, web mağazası içerisinde yer alan binlerce eklenti ile büyük zaman kayıplarının da önüne geçiyor.

İster profesyonel olarak, isterse de eğlence amaçlı internet ile saatlerini harcayan kullanıcılar, bazen senelerdir yaptığı yöntemlerin Chrome uzantıları ile çok daha pratik ve kaliteli yapılabildiğini öğrenerek şaşırıyor. Webtekno; profesyonel kullanımdan bireysel tercihlere kadar Chrome'da en fazla işe yarayacak 15 eklentiyi şu şekilde sıraladı...

Hover Zoom+: Fotoğrafların üzerine gelerek, görüntüyü tam boyutlu şekilde görmenize olanak sağlıyor

Hover Zoom+ özellikle editörler için oldukça kullanışlı olan bir eklenti. Hover Zoom+ eklentisi sayesinde bir resmin üzerine fare imlecini getirdiğinizde resmin orijinal boyutunu herhangi bir yeni pencere açmadan görebiliyorsunuz. Üstelik resmin üzerine fare imlecini getirip büyüttüğünüzde, klavyenizde ‘S’ tuşuna basarak resmi direkt olarak indirebiliyorsunuz.


Print Friendly & PDF: Hedef internet sayfasını PDF formatında kaydetmeye ve kolaylıkla çıktı almayı sağlıyor.

Print Friendly & PDF Chrome eklentisi, tam öğrenci dostu bir eklenti. Bu eklenti sayesinde bir internet sayfasını yazdırmak istediğinizde sitedeki resimler, reklamlar, linkler ve bütün gereksiz unsurları kaldırarak karşınıza salt metni çıkartıyor ve üzerinde düzenlemeler yapmanıza izin veriyor. Bu eklenti ödev yaparken çok işinize yarayabilir.

Session Buddy: Sekmeleri, bir klasör altında toplayarak pratiklik sağlayan bu eklenti, freelance çalışanlar için bulunmaz bir nimet

.Session Buddy, genellikle gelirini serbest çalışmadan elde eden freelancer’lar için harika bir eklenti. Bu eklenti sayesinde sürekli açtığınız ve işinizi gördüğünüz sekmeleri birer klasör haline getirebilir ve tek tıkla hepsini aynı anda açabilirsiniz.

OneNote Web Clipper: Defter kalem kullanmayı sevmeyen, tüm notlarını internet üzerinden alan kullanıcılar için eşsiz bir Microsoft eklentisi. Pratik arayüzü ve hızlı paneli ile OneNote Web Clipper, not tutmayı keyifli hale getiriyor.

OneNote Web Clipper, Microsoft’un yayınladığı resmi bir not alma eklentisidir. Bu eklenti sayesinde bir internet sitesinde bulduğunuz işinize yarayacak bir yazıyı direkt olarak düzenlenebilir bir biçimde not alıp bulutunuza kaydedebiliyorsunuz. Sadece yazıları değil fotoğrafları ve PDF dosyalarını da not alabiliyorsunuz.

Unshorten.link: Birçok web sitesi, uzun tarayıcı adreslerinden kurtulmak için sosyal paylaşım sitelerinde link paylaşımlarını kısaltılmış bağlantılar ile sağlamakta. Kullanıcı, yönlendirileceği adresi tam olarak göremediği durumlarda tereddüte düşerek, güvenlik endişesi taşıyabiliyor.

Unshorten.link, bu gibi durumlarda kısaltılmış linkin güvenilir olup olmadığını hızlıca test etmekte ve kullanıcıya geri bildirim sunmakta.


Colorblind - Dalton for Chrome: Renk körlüğü bulunan kullanıcılar için ekranınızı, size uyumlu bir renk düzenine çeviriyor.

Colorblind – Dalton, farklı tür renk körlüğü yaşayan insanlar için siteleri ona uygun renk ayarlarıyla düzenleyen oldukça faydalı bir eklenti. Eklentide Tritanopia (mavi renk körlüğü), Deuteranopia (yeşil renk körlüğü) ve Protanopia (kırmızı renk körlüğü) hastalığı bulunan insanlar için siteler özel olarak optimize ediliyor.


Dictionarist - Sözlük: İngilizce öğrenmeyi, ingilizce kelimeler ile kolay hale getiren bir sözlük.

Dictionarist eklentisi, Google Translate eklentisinin biraz daha farklı işleyen bir sürümü diyebiliriz. Yine bu eklentide de çevirisini görmek istediğiniz kelimeyi seçiyorsunuz ve ek olarak bu eklentide, kelimenin anlamının yanı sıra açıklamasını da görebiliyorsunuz.

Web of Trust: Ziyaret edilen internet sitesinin güvenilir olup olmadığını, zararlı kodlar bulundurup bulundurmadığını hızlıca test eden ve geri bildirim sunan bir Chrome eklentisi...

Web of Trust eklentisi, Google Chrome’un çok eski günlerinden beri var olan ve fazlasıyla kullanışlı olan bir eklenti. Bu eklenti sayesinde, Google Chrome tarayıcısında arama yaptıktan sonra karşınıza çıkan sitelerin kullanıcı oylamalarına göre güvenilir olup olmadığını görebiliyorsunuz ve bu sayede kötü amaçlı yazılımlardan olabildiğince güvende oluyorsunuz.

Awesome Screenshot: Her konuşmayı ve içeriği kaydetme bağımlısı kullanıcılar için harika bir eklenti olan Awesome Screenshot, ekran görüntüsü alma deneyimini farklı bir boyuta çıkarıyor.

Awesome Screenshot sayesinde tarayıcınızda açtığınız sitelerin ekran görüntülerini direkt olarak alabilir, kırpma ve çizme gibi düzenlemeleri yapabilir, istediğiniz yere kaydedebilir ve istediğiniz platformdan paylaşabilirsiniz. Her ne kadar bu özellik Opera’da dahili olarak bulunsa da Chrome’da da bu açığı böyle kapatabiliyorsunuz.

WhatFont: Bir yazı fontunu çok beğendiniz ancak ne olduğunu bulamıyor musunuz? Bu eklenti tam da size göre.

WhatFont eklentisi, özellikle Photoshop üzerinde çalışmalar yapan serbest çalışanlar için fazlasıyla faydalı bir eklenti. Bu eklenti sayesinde internette karşılaştığınız bir yazının fontunu direkt olarak görebiliyorsunuz.

İlgili Haberler

Netflix’e zam üstüne zam: Abonelik ücretleri ne kadar oldu?

Teknoloji Haberleri