Kan şekerini düşürmek ve dengelemek için sağlıklı beslenmenin önemi her fırsatta belirtiliyor. Antioksidan ve antienflamatuar özelliklerle dolu bir baharat, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olabiliyor.
Journal of Diabetes Research''te yayınlanan araştırma, tarçın çayının postprandiyal kan şekerini 30 dakika içinde düşürebildiğini buldu. Farkında değilseniz, tokluk kan şekeri, yemekten sonraki dört saate kadar olan sürede kan dolaşımınızdaki kan şekeri konsantrasyonunun bir ölçümüdür. Ortalama postprandial kan glukoz seviyeleri, kan şekeri kontrolünde önemli bir faktör olarak kabul edilir.
Araştırmacılar, tarçın çayının bu kan şekeri ölçümü üzerinde bir etkisi olup olmadığını araştırmak için yaşları 20 ile 53 arasında değişen, diyabetik olmayan 30 yetişkini inceledi. Gönüllüler rastgele iki gruba ayrıldı. Biri kontrol grubuydu, diğeri ise tatlı sıcak içeceğin tadını çıkardı. Ayrıca, katılımcılardan müdahaleden bir gün önce tarçın almamaları istendi.
KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNDE ÖNEMLİ BİR AZALMA GÖRÜLDÜ
Hem kontrol hem de tarçın grubunda her katılımcıdan 30 dakika, 60 dakika, 90 dakika ve 120 dakika sonra kan örnekleri alındı. Bulgular, tarçın tozunun tüketimden 30 dakika sonra postprandial kan şekeri seviyelerinde "önemli bir azalma" sağladığı görüldü. Bu araştırma sadece şeker hastalığı olmayan insanlara odaklanırken , diğer çalışmalar da tarçın ve kan şekeri seviyeleri arasındaki umut verici bağlantıyı fark etti.
DİYABET BELİRTİLERİ NEDİR?
Normalden daha fazla işemek (özellikle geceleri)
Her zaman susamış hissetmek
Çok yorgun hissetmek
Kasıtsız kilo kaybı
Penisinizin veya vajinanızın etrafında kaşıntı veya pamukçuk olması
Yavaş iyileşen kesikler veya yaralar
Bulanık görüş
Bunlar İlgini Çekebilir