Bu kadarını kimse beklemiyordu: Haberi duyan bankaya koşunca sistem felç oldu

Geçim derdine düşen milyonlarca emekli bankaların duyurduğu maaş promosyonları ile sevinirken, pek çok bankanın önünde istenmeyen görüntüler oluştu. Maaş promosyonunun bankacılık sistemini adeta felç ettiği söylenirken normal bankacılık işlemleri için vatandaş saatlerce beklemek zorunda kaldığı iddia edildi.

Son olarak temmuz ayında enflasyon düzenlemesi alarak bir miktar daha artan emekli maaşları enflasyon karşısında çare olmadı.

Paramedya''da yer alan habere göre, Akbank’ın bu ayın başında başlattığı ve kısa sürede bir çok bankanın da katıldığı emekli promosyon yarışı banka şubelerinde büyük yoğunluğa neden olurken, vatandaşlar normal bankacılık işlemi için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Banka şubelerinde büyük yoğunluğu eritmek için bankaların bazıları ilave tedbir olarak direkt satış ekiplerini yönlendirirken, bu desteğin yeterli olmadığı görülüyor. Banka şubelerinde ticari bankacılık bölümü dışında özellikle bireysel bankacılık tarafı resmen felç olmuş durumda. Normal hesap açıp bankacılık işlemi yapmak isteyen vatandaşlar şubelerin yoğunluğuna göre, 1 ile 3 saat arasında beklemek zorunda kalıyorlar.

Bazı bankalar diğer bankacılık işlemleri için aynı sıra numarası verirken, bu da büyük tepkilere neden oluyor. Özellikle banka güvenlik görevlileri ile banka müşterileri arasında kavga çıkıyor.

ÇAĞRI MERKEZİ PATLADI

Öte yandan banka şubelerinde yoğunluk nedeniyle işlemini yapamayan vatandaşların çağrı merkezlerine yüklendiği belirtiliyor. 7 bin 500 liralık promosyon yarışına daha sonra katılan özel bir bankanın bireysel bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı, çağrı merkezlerinin yoğunluğunun yüzde 400 arttığını belirterek, “hiç kimse bu kadar büyük yoğunluk beklemiyordu.” Dedi.

İlgili Haberler

Emeklilere büyük müjde, bankaların yarışı kızıştı! Tam 10 bin TL veriliyor! Son tarihe dikkat
Çalışmadan devletten aylık 3 bin 336 TL maaş! İşte başvuru şartları
Emekliden sonra sıra şimdi de onlarda: 10 katı promosyon alacaklar

Ekonomi Haberleri