Çinli start-up CellX, hükümetin 1,4 milyar insanı için gıda güvenliğini sağlama girişimleri arasında, bu hafta Şangay'da ülkenin ilk et fabrikasını kurdu.
Tesiste yılda "tek haneli ton" ekili et üretme kapasitesine sahip 2.000 litrelik bir biyoreaktör bulunuyor ve yakında daha fazla biyoreaktör eklenecek.
CellX'in kurucu ortağı ve CEO'su Ziliang Yang'a göre pilot tesis, büyük ölçekli üretimden önce yapay et yemek masasına getirmeye bir adım daha yakın.
Yang, South China Morning Post'a verdiği demeçte, "Bu pilot tesisten elde edilen bilgiler, 2025 yılına kadar tamamlamayı planladığımız ve yılda yüzlerce ton ürün üretebilecek olan ticari üretim tesisimiz için kullanılacak." dedi.
Yang'a göre pilot tesis, CellX'in üretim maliyetinin pound başına 100 doların altına düşmesine yardımcı olacak ve bu da onu birinci sınıf etlere karşı rekabetçi hale getirecek. 2025 yılında ticari bir üretim tesisinin devreye alınmasının maliyetleri daha da düşürmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)