Bu yöntemle ekmek küflenmesine son! Tek yapmanız gereken bir tutam eklemek

Ekmek, günlük hayatta en sık tüketilen ve hızlıca bozulabilen besinlerin başında geliyor. Özellikle nemli ortamlarda, saklama koşullarının uygun olmaması durumunda ekmek hızla küflenmeye başlar. Peki, bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz gelin hep birlikte bakalım.

Ekmekleri saklarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Uzun süre dışarıda bekletmek veya nemli ortamlarda muhafaza etmek küflenme sürecini hızlandırır.

Ekmekleri sakladığınız alana birer tutam tuz ve karbonat eklemek, ekmeklerinizin raf ömrünü uzatır. Bu malzemelerin etkisiyle, ekmekleriniz daha uzun süre taze kalır. Ayrıca, hava almayacak bir kap içerisinde ekmeklerinizi sakladığınızda, tuz ve karbonatın yardımıyla küf oluşumunu önleyebilirsiniz. Bu yöntemle ekmeklerinizin bayatlamadan daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız.

İlgili Haberler

Kombisine bunu yapan yaşadı! Aylık 800 lira tasarruf sağlıyor
Aç karnına 1 kaşık yiyin dertten hastalıktan kurtulun! Şifa deposu
Faydasını duyan almak için sıraya girecek !1 kase yoğurdun içine 1 kaşık ilave etmeniz yeterli

Yaşam Haberleri