'Bugün ne pişirsem' diyenlere lezzetli tarifler!

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde. İşte o pratik ve lezzetli tarifler...

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi ve  sebzeli pilav tarifi.

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ

Havuç çorbası malzemeler

3 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
1/2 su bardağı pirinç
5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞI

Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.
Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.
1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.
Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.

TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ

Türlü yemeği malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kırmızı biber
4 adet orta boy domates
3 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kabak
200 gram taze fasulye
1/2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

TÜRLÜ YEMEĞİ YAPILIŞI

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.
Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.
Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün.
Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.
Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin.
Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.
Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın.
Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin.

SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler

1.5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı şehriye
1 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 bardak su ( kaynar su)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.
Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.
Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.
Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.
Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.
Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.
Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. ( Posta) 


 

Tarifiburada Haberleri