Bunu yiyen 100 yaşını garantiliyor! Japonlar ekmek gibi elinden düşürmüyor

Japonların vazgeçilmezi, ekmek gibi her gün tükettikleri bu besin insan ömrünü 100 yaş garantiliyor. İşte işin sırrı!

Japonların mutfaklarının olmazsa olmazı, diyetlerin dostu bu besin Türkiye’de Adana’da bol miktarda yetişiyor. Herkesin severek tükettiği bu ürün Japon kültüründe önemli bir yere sahip.

Protein içeriği ile birlikte düşük kalori ile aynı zamanda tam bir diyet dostu olarak bilinen tofu, Japon mutfağının temel ürünleri arasında yer alıyor.

Kullanım açısından oldukça geniş bir yere sahip tofu, sadece ana yemeklerde değil, çorbalardan salatalara kadar geniş bir yelpazede kendine yer buluyor.

Adana’da 220 bin dönüm alanda üretilen soya, Türkiye’nin soya ihtiyacının üçte ikisini karşılıyor. Soya fasulyesinden üretilen tofu, dengeli beslenmenin bir parçası olarak tercih edilmektedir.

Tofu, bu soyanın bir ürünü olarak, hem sağlıklı bir gıda alternatifi sunuyor hem de hayvan yemleri arasında yer alıyor.

Gündem Haberleri