Çalışanlar 4 gün izin yapabilir! Tarih belli oldu! Geri sayım başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için geri sayım başlamışken, kaç gün tatil olacağı da merak konusu oldu. İşte 4 günlük tatil fırsatının detayları…

Bu yıl 101. yıldönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaştıkça tatil planları da yavaş yavaş hazırlanmaya başladı.

Salı gününe denk gelen 29 Ekim öncesinde, yasa gereği 28 Ekim pazartesi günü okullar ve devlet daireleri öğleden sonra yarım gün tatil olacak. Salı günü de tam gün tatil olduğu için devlet memurları, banka çalışanları ve öğrenciler 1.5 gün izin yapmış olacak.

4 GÜN İZİN FIRSATI

Pazartesi günü yarım gün 'yıllık izin' kullanma imkanı bulan çalışanlar ise yarım gün izin doldurmaları halinde 4 gün tatil yapma imkanı bulacak. Bu şekilde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çalışanlara 4 gün izin kullanma fırsatı doğdu.

29 EKİM NE ZAMAN BAYRAM İLAN EDİLDİ?

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yasa teklifiyle 2 Şubat 1925'te 29 Ekim'in bayram olması önerildi. Teklif TBMM tarafından 19 Nisan'da kabul edildi.

"Cumhuriyetin İlanına Müsadif 29 Teşrinievvel Gününün Milli Bayram Addi Hakkında Kanun" ile 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın millî bayram olarak kutlanması resmi bir hüküm şekline geldi.

Cumhuriyetin ilan edildiği gün, 1925'ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde resmî bir bayram olarak kutlanmaya başladı.

İlgili Haberler

Fethullah Gülen’in vasiyeti ortaya çıktı! Örgüt üyeleri ile ailesi birbirine girdi
Şizofren hastası genç uykudaki ailesini katletti! Korkunç olay
Yenidoğan diyalizden sonra bir çete daha ortaya çıktı! Yaşlıların hayatını bu yöntemle karartmışlar

Gündem Haberleri