Çekiçli sopalı cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Mardin'de 40 yaşındaki Resul Derin'in çekiç ve sopalarla öldürülmesine ilişkin kuzenler Abdulvahap ve Selahattin Acet'in cinayet nedeni olarak öne sürdükleri taşlı, sopalı kavganın cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, 22 Haziran'da Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi'nde meydana geldi. Dört çocuk babası Resul Derin, evinden çıkıp işine gittiği sırada iki kişi tarafından çekiç ve sopayla dövülerek öldürüldü. Bu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Derin'e arkadan koşarak yaklaşan iki kişinin çekiç ve sopalarla saldırdığı, yere düşen Derin'e defalarca vurdukları, çevredekilerin olay yerine gelmesiyle kaçtıkları görüldü. Şüpheliler, Abdulvahap ve Selahattin Acet, kaçtıkları Kızıltepe ilçesinde polis operasyonuyla yakalandı. Araçlarında iki tabanca, iki şarjör ve 30 mermi bulundu. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'BİR ANLIK SİNİR İLE OLDU'

Selahattin Acet, ifadesinde, daha önce yaşanan bir kavga nedeniyle olayın bir anlık sinirle geliştiğini belirtti. "Olaydan bir ay önce Derik'te Tarlacık Mahallesi'nde, benim köyümde iki genç ile maktulün köyünden iki genç arasında tartışma çıkmıştı. Daha sonra büyük çaplı kavga çıktı. Kavgada kardeşim N.A. ciddi şekilde yaralandı, annem Z.A. da yaralandı. Annemin vücudundaki yara izlerinden dolayı üzüntü duyduğum için bir anlık sinirle oldu" dedi.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇMIŞ

Öte yandan, şüphelilerin olay nedeni olarak gösterdiği ve bir ay önce yaşanan taşlı, sopalı kavganın görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişinin birbirlerine taş ve sopalarla saldırdığı, olay yerine gelen jandarmanın havaya ateş açarak tarafları ayırmaya çalıştığı ve bir kişinin 'askerler çıksın, aradan' dediği duyuldu.

Gündem Haberleri