Cevizin Faydaları Nelerdir?

Kabuklu yemişler arasında insan sağlığı açısından en faydalı besinler arasında yer alan cevizin pek çok şeye faydası vardır.

Ceviz, ağaçta yetişen ve sert kabukları olan bir meyvedir. Sağlık açısından oldukça faydalı olduğundan evlerden eksik edilmemekte ve sık sık tüketilmektedir. Cevizin içerisinde; B, C ve E vitaminleri ile demir ve magnezyum gibi mineraller yer alır. Bu bakımdan ceviz, sağlık açısından vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

- Omega 3 bakımından zengin olduğu için kalp ve damar hastalıklarının oluşma riskini düşürür.

- İçerdiği lifler sayesinde tokluk hissini uzatır ve böylece kilo kontrolü sağlamaya destek verir.

- İçeriğinde yer alan fosfor sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve kemik sağlığını destekler.

- Omega 3, selenyum ve iyot içerdiği için beynin çalışma performansını artırır.

- Beyin sağlığına iyi geldiği için erken bunama ve epilepsi gibi hastalıklara karşı tavsiye edilir.

- Güçlü bir antioksidan olduğu için vücuttaki oksidanların artmasına engel olur.

- Serbest radikallere karşı mücadele eder, böylece hücre ve dokuların zarar görmesine engel olur.

- Bağırsakları parazitlerden temizlemeye yardımcı olur.

- Kabızlık problemine karşı güçlü bir faktördür.

- Tokluk sağladığı için kilo vermeye yardımcıdır.

- Kabuğu kaynatılarak, saça parlaklık vermek ve dişleri beyazlatmak için kullanılabilir.

- İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde metabolizmaya canlılık katar ve bağışıklık sistemine destek verir.

- Alzheimer, diyabet ve kalp hastalıklarının oluşumunu tetikleyen enflamasyonu azaltıcı bir etkisi vardır.

- Kandaki melatoninin miktarını artırdığı için uyku problemlerinin giderilmesini sağlar.

Şifalı Bitkiler Haberleri