Çikolata severlere kötü haber: Küresel ısınma, kakao bitkisinin yetişme koşullarını tehdit edebilir. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) raporuna göre, küresel ısınma, kakao bitkisinin doğal olarak yetiştiği bölgelerin yüzde 90'ından fazlasını etkileyebilir.
Çikolata üretiminde kullanılan kakao bitkisinin, ekvatora yaklaşık 10 derece kuzey ve güneyde, bol yağış ve nemli iklimde yetiştiği biliniyor.
Araştırmacılara göre, bu bitkinin yaşamını sürdürebilmesi için gereken koşulların kaybolması, gelecekte çikolata üretimini zorlaştırabilir.
Öte yandan, bazı şirketler genetik mühendislikle kakao bitkisinin daha dayanıklı hale getirilmesi üzerine çalışmalar yapıyor. Bu gelişmelerle birlikte çikolata üretimi ve tüketimi önümüzdeki yıllarda etkilenebilir.