Kabak çekirdeği kabuğunun sağlık açısından faydaları oldukça çeşitli. Lif açısından zengin olması sindirim sistemini destekler ve sindirim sağlığını iyileştirir. Ayrıca sağlıklı yağ asitleri içermesi kalp sağlığını destekler, kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp-damar hastalıklarını önler. Kabak çekirdeği kabuğunun antioksidan içeriği vücuttaki serbest radikallere karşı savaşarak hücresel hasarı azaltır, kronik rahatsızlıkları önler ve yaşlanmayı geciktirir.
Kabak çekirdeği kabuğu ayrıca magnezyum, çinko, demir ve potasyum gibi mineraller açısından da zengin. Bu da kemik sağlığını destekler ve kas fonksiyonlarını düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Kabak çekirdeğinin kabuğunun bu sağlık faydalarından yararlanmak için, çiğ yani kavrulmamış olarak tüketilmesi öneriliyor. Tüketim öncesinde uzman görüşü alınmalı.