Depremde 63 kişinin öldüğü apartmanın yıkılmasıyla ilgili tutuklanan baba oğul tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 63 kişinin hayatını kaybettiği Tutar Apartmanı C Bloku’nun yıkılmasıyla ilgili tutuklanan Bekir Baloğlu (59) ve oğlu Osman Baloğlu (35), konutlarını terk etmeme şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

6 Şubat 2023’te Adana'nın Çukurova ilçesinde meydana gelen depremde, Tutar Apartmanı’nın C Bloku yıkıldı ve 63 kişi yaşamını yitirirken 12 kişi yaralandı. Depremin ardından yurt dışına kaçan binanın teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Akkaya, Karadağ’da yakalanarak iadesi için girişimlere başlandı.

Cüneyt Akkaya’nın yargılaması Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürerken, yıkılan binanın zemin katında tadilat yaptırdıkları iddia edilen Bekir Baloğlu ve oğlu Osman Baloğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Zemin kattaki tadilatın binaya zarar verdiği gerekçesiyle 13 Haziran’da baba ve oğul tutuklandı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Bekir Baloğlu ve oğlu Osman Baloğlu'nun avukatları tutukluluğa itiraz etti. Adana 4. Sulh Ceza Hakimliği, Çukurova Üniversitesi bilirkişi raporunda baba ve oğula açıkça kusur atfedilmediğini ve Karadeniz Teknik Üniversitesi raporunda da binada kolon kesme veya esaslı bir tadilat yaptıklarına dair kesin bir tespit bulunmadığını belirterek, baba ve oğlun yurt dışına çıkış yasağı ve konutlarını terk etmeme adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verdi.

Gündem Haberleri