Dev mobilya zinciri iflas bayrağını çekti! Onlarca mağazası kapatıldı

Türkiye dahil birçok ülkede faaliyet gösteren dev mobilya zinciri onlarca mağazasını apar topar kapattı.

Pandemi dönemiyle başlayan küresel ekonomik kriz, birçok ülkede iflas haberlerinin artmasına yol açıyor. Tüm dünyanın kapanmasıyla birlikte her sektör olumsuz etkilendi. Ancak, bu dönemde E-Ticaret büyük bir gelişme gösterdi. Pandemi sonrası başlayan Ukrayna-Rusya savaşı ise özellikle enerji sektörü olmak üzere birçok alanda ekonomik krizin daha da derinleşmesine neden oldu.

Bu süreçte birçok ülke enflasyonla mücadele ederken, birçok şirket iflaslarını açıkladı. İflas haberleri adeta bir domino etkisiyle yayılırken, kredi ile işleyen pek çok şirket ise yüksek faiz oranları nedeniyle konkordato talep etti.

72 MAĞAZASINI KAPATTI

Mali durumu kötü olan şirketler ise mahkeme kararıyla iflas ederek faaliyetlerine son verdi. Ünlü bir mobilya şirketinden gelen iflas haberi ise sektördeki olumsuz şartlara dayanamadığını gösterdi.

ABD merkezli ve ev eşyaları ile özel tasarımlar sunan perakende zinciri Christmas Tree Shops iflas etti. Birden fazla ülkede faaliyet gösteren bu ünlü şirket, iflas kararının ardından 72 mağazasını hızla kapatacağını duyurdu.

TÜRKİYE’DE DE FAALİYET GÖSTERİYORDU

Dünyanın birçok bölgesinde yılbaşı kutlamalarına yönelik ürettiği ürünlerle tanınan mobilya şirketi, Türkiye pazarında da yılbaşı ağaçları ile dikkat çekiyordu.

Uzun süredir faaliyet gösteren şirket, ev mobilyaları, yiyecekler, oyuncaklar ve yatak odası takımlarının yanı sıra yılbaşı süsleri ve sepetleri satışlarıyla biliniyordu. Şirket, daha önce iflas belirtileriyle karşı karşıya kaldığında ilk etapta düşük performans gösteren 10 şubesini kapattı.

Ekonomi Haberleri