Diyarbakır ve Mardin afet bölgesi ilan edildi

AFAD, Diyarbakır ve Mardin'deki zirai alan yangınlarından etkilenen mahallelerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır ve Mardin'e ilişkin yeni bir kararı duyurdu. AFAD, Diyarbakır ve Mardin'deki zirai alan yangınlarından etkilenen mahallelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

AFAD’ın yaptığı açıklamada, 20 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve köyleri ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi ve köylerinde çıkan yangınlar sonucunda 15 vatandaşın hayatını kaybettiği, tarım alanları ve hayvanların zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, bölgenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesiyle devletin tüm imkanlarının hızla seferber edildiği ifade edildi.

DİYARBAKIR'A 3, MARDİN'E 2 MİLYON TL

Hayatını kaybedenlerin yakınları ve yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Diyarbakır’a 3 milyon TL, Mardin’e ise 2 milyon TL olmak üzere toplam 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi.

Ayrıca, tarım ve hayvancılık zararlarının giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye 50 milyon TL aktarılacağı bildirildi.

AFAD açıklamasında, “Devletimizin tüm imkanları ile milletimizin yanında olmaya, yangınlarda zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Gündem Haberleri