Soğuk kış günleri iyice hissedilmeye başladı ve bu durum doğalgaz talebinde artışa neden oldu. Bu artışla birlikte, doğalgaz abonelerini bilgilendirmek amacıyla şirketler aktif bir şekilde harekete geçti. Güvenli doğalgaz kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaşıldı, özellikle tesisatta değişiklik yapmadan önce şirket onayı alınması gerektiği vurgulandı.
Aksa Doğalgaz, kullanıcıların istenmeyen durumlarla karşılaşmamak ve doğal gazı yaşam alanlarında sorunsuz bir şekilde 7 gün 24 saat kullanabilmeleri için, yanlış kullanım ve ihmallerle ilgili dikkat edilmesi gereken konuları inceliyor. Bu önemli hususları altı ana maddede açıkladı.
Açıklamada, doğal gazın kontrol edilmeden ve onay almadan kullanılmaması gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
"İstenmeyen durumların önlenmesi ve güvenlik risklerinin engellenmesi amacıyla, ilk sözleşme ve sözleşme yenilemeleri sonrasında doğal gaz kullanımına başlamadan önce, dağıtım şirketi kontrolleri tamamlandıktan ve gaz açımı gerçekleştirildikten sonra başlanmalıdır. Tesisatta herhangi bir değişiklik yapmadan önce ise mutlaka dağıtım şirketinden onay alınmalıdır.
Doğal gaz tesisatına ve yakıcı cihazlara bireysel müdahaleden kaçınılmalı ve sertifikasız kişilerin müdahalede bulunması engellenmelidir. Her türlü müdahalede dağıtım şirketine bilgi verilmesi önemlidir.
Her kış dönemi öncesinde, cihazların periyodik bakımları ve bacaların kontrolleri aksatılmamalıdır. Ömrünü tamamlamış bağlantı noktaları yenilenmeli ve gaz kaçağı riskini önlemek amacıyla yakıcı cihazlardaki eskimiş, yıpranmış veya ömrünü tamamlamış bağlantı noktalarının işlemleri yetkili firmalar tarafından gerçekleştirilmelidir.
KESİNLİKLE KAPATMAYIN
Açıklamada, doğal gaz bacasının ve temiz hava akışını sağlayan menfezlerin kapatılmaması gerektiğine dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:
"Bacaların dış kısımlarına düşen buz kütleleri veya benzer cisimler nedeniyle bağlantı noktaları hasar görebilir, bu sebeple böyle durumlarda gerekli kontroller yapılmalıdır. Kapalı balkon veya teras gibi alanlarda bulunan yakıcı cihazlar için bacalar dışarıya kadar uzatılmalı ve ortama menfez yerleştirilmelidir. B tipi bacalı cihazlar, 8 metreküp üzeri hacimlere sahip alanlarda konumlandırılmalı; banyo, tuvalet veya yatak odası gibi yerlerde kullanılmamalıdır. Ayrıca, bacalı cihazlarla birlikte karbon monoksit algılama cihazları da kullanılmalıdır."