Dondurma üretimi için karar verildi: Bakanlık hızla harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete'de Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımlandı.

Yayımlanan tebliğe göre, dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi için yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

BUNDAN SONRA MEYVELİ DONDURMADA MEYVE ORANI YÜZDE 15 OLACAK

Dondurmaya ilişkin yeni kriterler belli oldu. Meyveli dondurmada meyve ve sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olmasına kara verildi.

FINDIK, FISTIK, BADEM EN AZ YÜZDE 5 OLACAK

İçerisine fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem katılarak üretilen dondurmalarda, toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5'e ulaşacak.

2023 YILINDA ÜRETİLENLER SKT'SİNE KADAR SATILABİLECEK

31 Aralık 2023'ten önce etiketlenen veya piyasaya sürülen dondurmalar, raf ömrü sonuna kadar piyasada bulunabileceği belirtildi.

Tebliğdeki düzenlemeler 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler

En düşük emekli maşı için 2 formül masada! Seyyanen zam ve refah payı detayı
Elini çabuk tutan 12 bin 589 TL'ye tapu sahibi olacak: Uygun fiyatlı arsa için bu tarihe dikkat
Son 21 yılın zirvesini gören TL mevduat faizlerinde hesaplar değişti! Bankada parası olanlar dikkat

Ekonomi Haberleri