Bilmeden zehir tükettiğinizi biliyor muydunuz?

Yaz ayından hazırlanan kışlık yiyecekleri sakladığımız dondurucular hayatımızı kolaylaştırıyor. Yiyecekleri daha uzun süre korumamızı sağlayan donduruculara uzmanlar her yemeğin konulmaması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunuyor. Dondurduğunuz bazı yiyeceklerin sağlığınızı tehlikeye attığını biliyor muydunuz?

Pratik yemek yapmak için her türlü ürünü dondurucularda saklıyoruz. Peki bazı gıdaların resmen ölüm saçtığını biliyor muydunuz? Uzmanlara göre dondurucuya konulan ve marketlerden dondurulmuş olarak alınan besin değeri oldukça düşük, sodyum, doymuş yağ ve ilave şeker oranı yüksek olan bazı donmuş yiyecekler tehlike saçıyor.

Bu gıdaların yüksek alımının kardiyovasküler hastalıklar , tip-2 diyabet ve obezite riskini artırdığı gösterildiğinden, bunları daha düşük miktarlarda yemeyi hedeflemeliyiz .

YENMEMESİ GEREKEN DONDURULMUŞ YİYECEKLER

Pizzanın donmuş olanları kalın kabukludur ve genellikle işlenmiş etle kaplanır. Signe, "Bunlar, aşırı miktarda yenildiğinde kardiyovasküler hastalıklar ve obezite riskinin artmasıyla ilişkili olan sodyum ve doymuş yağ açısından yüksektir" ifadelerini kullandı.

HAMUR İŞLERİ

Hamur işleri lezzetli bir kahvaltı yemeğidir ve bir fincan çay veya kahve ile mükemmel gider. Ancak Signe, bunların tipik olarak doymuş yağ bakımından yüksek olduğunu söyledi. "Bu, kardiyovasküler hastalık riskini artırır ve tip-2 diyabet ve obezite riskini artırabilecek şeker eklenir" şeklinde konştu.

YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Kızartılmış yiyecekler, özellikle ilave koruyucularla dondurulmuş olanlar, lezzetli olsalar da, doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksektir. Signe, "Bu gıdalardan çok miktarda tüketmek, kardiyovasküler hastalık ve obezite riskinin artmasıyla ilişkilidir" dedi.

SOSİSLER

Signe, sosislerin doymuş yağ ve sodyum açısından yüksek olma eğiliminde olduğunu söyledi. Çok miktarda yenildiğinde, sosislerin artmış kardiyovasküler hastalık ve obezite riski ile ilişkili olduğunu söyledi.

HAZIR GIDALAR

Signe, Hızlı ve kullanışlıdırlar, ancak doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksek olma eğilimindedirler, bu da büyük miktarlarda yenilirse artmış kardiyovasküler hastalık ve obezite riski ile ilişkilidir dedi. PATATES KIZARTMASI Dondurulmuş cips veya patates kızartması satın alıyorsanız, çoğu zaman ilave yemeklik yağlar ve tuz içerebileceğinden, her zaman içindekilere bakmalısınız. Çoğu büyük marka donmuş patates kızartması kullandığından, dışarıdayken yemek sipariş ederseniz de bu durum aynıdır. Diyetisyen Janet Coleman şunları söyledi: "Patates kızartması sipariş ettiğinizde, aynı zamanda bir yığın yağ ve kalori alıyorsunuz."

TURTA

Diyetisyen Allison Tallman, Fox''a şunları söyledi : "Bu üründen gelen sınırlı faydalı besin değeri var. Fazla kalori ve yağ kilo alımına neden olabilir". Dondurduğunuzda gıdanın besin değeri değişmez, ancak dondurulmak üzere üretilen gıdalara bazen muhafaza edilmelerine yardımcı olacak katkı maddeleri eklenir.

İlgili Haberler

Deprem bölgesinde enfeksiyon riskine dikkat!
Dünya Sağlık Örgütü '3. seviye acil durum' ilan etti
Kansere yakalanan Armağan Çağlayan, tedavi sürecini ilk kez anlattı! Sağlık durumum her geçen gün…

Sağlık Haberleri