Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunduğu et ürünleriyle ilgili önemli değişiklikleri içeren yeni tebliğ taslağının detayları belli oldu. Mevcut düzenlemelere göre kanatlı et döneri ve karışımlarındaki yağ oranı yüzde 20'den yüzde 15'e indirilecek.
HAMBURGER İÇİN DE YENİ TANIM GELDİ
Taslak ayrıca hamburger için de net bir tanım getirdi. İlk kez mevzuatta yer alan bu tanıma göre, hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvan etlerinin seçilip seçilerek hazırlanmış bir karışımı olarak ifade edilmişti. Yeni karışım için belirtilene göre, hamburger için etlerin yanı sıra hayvan yağları, baharatlar ve sıralı gıda katkılarından oluştuğu, pişirilmeye hazır veya paketlenerek tüketilebilir bir kırmızı et veya kümes hayvanı ürünü elde edilebileceği belirtildi.
Tebliğ taslağındaki bir diğer yenilik ise sucuk ürünleri ile ilgili. Yeni düzenleme, sucuk ve ısıl işlem görmüş sucukların sınıflandırılmasını kolaylaştırmayı hedeflerken, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuklarında kullanılan miktar miktarına yeni bir sınır getiriyor.