Dünyaca ünlü gıda devine yeni dava! Kirli suyu doğal kaynak diye satmış

Kirli suları filtreleyip doğal gibi sattığı iddia edilen dünyaca ünlü gıda devi mahkemelik oldu.

Daha önce ürettiği sularda hijyen kurallarına uymadığı ortaya çıkan ve 2 milyon euro ceza ödeyen gıda devi Nestle, yine davalık oldu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre tüketici haklarını savunan Foodwatch isimli örgüt, Nestlé'nin kirli suları yasa dışı yöntemlerle filtreleyip "doğal kaynak suyu" olarak sattığını öne sürdü.

Nestlé’nin sadece suyu yasa dışı filtrelemekle kalmadığını, aynı zamanda “doğal karbondioksitli su” olarak satılan ürünlere sonradan karbondioksit eklediğini ve arseniği filtrelemek için demir sülfat kullandığını iddia eden Foodwatch, davacı oldu.

Foodwatch’in "gıda sahtekârlığı" yaptığını iddia ettiği gıda devi, daha önce de benzer bir suçlama ile karşı karşıya kalmış, 2 milyon euro ceza ödeyerek durumu çözmeye çalışmıştı.

Foodwatch Almanya Direktörü Chris Methmann, Nestlé'nin yıllık 11,8 milyar euro kâr açıklayan bir şirket olduğunu ve ödediği cezanın sadece 99 dakikalık kazancına denk geldiğini belirterek eleştirilerini dile getirdi.

Yeni davada, Nestlé'nin yanı sıra Cristaline markasının üreticisi Sources Alma da suçlandı. Foodwatch, Nestlé'nin diğer tüm su markalarının incelenmesini talep etti.

İlgili Haberler

Bakan Şimşek’in radarına takıldı! Talimatı verdi
Son dakika... Cem Garipoğlu hakkında flaş karar! Karabulut ailesi talep etmişti
Narin cinayetinde yenge organizasyonu! Aynı gün içinde iki kere...

Gündem Haberleri