Dünyadaki tek Türk Budist rahibi gündem oldu . Türkiye'den ayrılıp Kore'ye yerleşti

YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, dünyadaki tek Türk Budist Rahip ile buluşarak merak ettiği soruları yöneltti.

YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, dünyadaki tek Türk Budist Rahip ile buluşmak için Güney Kore’ye gitti.

Merak ettiği tüm soruları soran Öztarsu, Türk Budist Rahip Ruchan'ın yanıtlarını aldı. Bu anları YouTube kanalı için anbean kayda aldı.

Budizm'i "sana verilenlerden kurtulma ve hayatı saf gerçekliğiyle görme" olarak tanımlayan Ruchan, Budizm'in bir din ya da felsefe değil, pratik bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

14 yaşından beri Budizm'e ilgisi olduğunu belirten Ruchan, Kore'ye seyahat amaçlı geldiğinde Budist olmaya karar verdiğini anlattı.

BUDİZM NEDİR?

Budizm, dünya genelinde yaklaşık 500 milyondan fazla inanana sahip bir dindir. Hindistan'da ortaya çıkan bu inanç sistemi, zamanla Güneydoğu ve Doğu Asya'da (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır.

Din veya felsefe olarak tanımlanabilen Budizm'in amacı, hayattaki acı, ıstırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Bu öğretilerin ana çatısını meditasyon, reenkarnasyon ve karma gibi kavramlar oluşturur. Sanskritçe ve Pali dillerindeki eski metinlerde "uyanmış kişi" anlamına gelen Buddha kelimesinden türetilen Budizm, Siddhartha Gautama tarafından kurulmuştur.

Siddhartha, hayattaki acıların kaynağını açıklamak için yaptığı uzun çalışmalar sonucu ıstırabı sona erdirecek bir mânevî anlayışa ulaşmış ve Budalık'a erişmiştir. Budizm, Siddhartha Gautama'nın ölümünden sonra 500 yıl boyunca Hint Yarımadası'nda, daha sonra Asya ve dünyanın geri kalanında yayılmaya devam etmiştir. Hindistan'da etkisini yitiren Budizm, Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu kültürlerinde günümüze kadar varlığını sürdürür.

İlgili Haberler

Prens Harry Meghan'dan sıkıldı. İngiltere bu haberle yıkıldı

Dünya Haberleri