Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan bölgede yetişen dağ çileğinin bu yıl rekoltesi arttı.
Uzun süredir verimde artış beklenen dağ çileğindeki bolluk mahalle sakinlerini hem mutlu etti hem kazançlarını artırdı.
Sağlık için doğal bir kaynak olan dağ çileğini mevsimi olan zaman içinde tüketmek büyük önem taşıyor.
Yüksek antioksidan özelliği taşıyan bu meyve kilosu 400 TL 'den satılıyor.
HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
Dağ çileği, yüksek C vitamini içeriğiyle enfeksiyonlara karşı doğal bir kalkan sağlayarak vücudu koruyan önemli bir antioksidandır.
Ağız bakımında da etkili olan bu doğal meyve, ağız içi yaralar ve aftlarla mücadelede önemli bir rol oynamaktadır.
Özellikle ağız içindeki yaralara sebep olan birçok virüse karşı koruyucu görev üstlenen dağ çileği, vücudu bu tür enfeksiyonlara karşı destekler. Ayrıca kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklığı gibi kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösterir.
Dağ çileği ayrıca vücudu kansere neden olan zararlı hücrelere karşı da koruyucu bir mekanizma sunar. Günlük olarak bir avuç kadar tüketilmesi, özellikle C vitamini ihtiyacını karşılamada etkili olabilir.