Türk Lirası'nın dolar kuru karşısındaki değer kaybı ekmeği de vurdu.
Şanlıurfa’da dün vatandaşların dertlerini dinleyen CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a, un fabrikalarının kendilerine 10 gün sonrası için gün vermesinden yakınan fırıncılar, “Kıtlık geldi de haberimiz mi yok?” diye sorması gündem olmuştu.
İstanbul'da da fırıncılar harekete geçiyor. Fırınların 10 güne kadar kepenk kapatmaya başlayacaklarını ifade eden Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 200 TL'den 360 TL'ye çıktığını vurguladı.
Fırınların un alamamaya başladığını belirten Kolivar, bugünden itibaren İstanbul'da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını belirtti.
Un fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle fırıncılar devletin harekete geçmesini bekliyor.