Elon Musk’tan ilginç iş ilanı! Saati 48 dolar

Elektrikli araç üreticisi Tesla, insansı robotu Optimus'u geliştirmek için yeni personel alımları yapıyor. Şirket, saatte 48 dolar (yaklaşık 1620 TL) ücretle, özel kıyafetler giyerek günde yedi saatten fazla yürüyerek Optimus'u eğitecek operatörler arıyor.

Tesla, insansı robotu Optimus'un gelişimini daha ileriye taşımak amacıyla ekibini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, "hareket yakalama kıyafetleri" giyerek Optimus'u eğitmek için çok sayıda yeni çalışan almıştı.

VERİ TOPLAMA OPERATÖRÜ POZİSYONU

Tesla, "Veri Toplama Operatörü" pozisyonu için yeni işe alımlar gerçekleştireceğini duyurdu. Tam zamanlı olarak sunulan bu pozisyon için saatlik ücret aralığı 25,25 ile 48 dolar arasında değişiyor. 20 Ağustos 2024 itibarıyla 48 dolar, yaklaşık olarak 1620 Türk lirasına karşılık geliyor.

İŞİN DETAYLARI VE ŞARTLAR

Business Insider'ın haberine göre, Veri Toplama Operatörleri, özel kıyafetler giyerek ve sanal gerçeklik gözlükleri kullanarak günde yedi saatten fazla çalışacak. Günde yedi saatlik bir mesai ile çalışanlar, yaklaşık 11 bin 340 Türk lirası kazanabilecek.

BOY UZUNLUĞU ŞARTI

Bu pozisyona başvuracak adayların boylarının 170 - 180 santimetre arasında olması bekleniyor, zira bu boy aralığı Optimus'un ölçülerine uygun.

Tesla CEO'su Elon Musk, Optimus'un boyunun 173 santimetre olacağını belirtmişti.

GÖREV VE SORUMLULUKLAR

Veri Toplama Operatörleri, veri toplama, analiz yapma ve günlük raporlama gibi görevlerden sorumlu olacak. Tesla'nın iş ilanında, gece vardiyaları da dahil olmak üzere esnek çalışma saatlerinin olacağı belirtiliyor. İş sırasında sürekli olarak el-göz koordinasyonu, vücut koordinasyonu, kinestetik farkındalık ve merdiven çıkma-inme gibi fiziksel yetenekler de gerekecek.

ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ESNEKLİK

Tesla'nın yayınladığı iş ilanında, sanal gerçeklik gözlüğü kullanımının yaratabileceği potansiyel sorunlar vurgulanıyor. Ayrıca, haftada bir gün izin hakkı ve gerektiğinde fazla mesai gibi esnek çalışma koşulları da belirtilmiş durumda. Nvidia Research'te kıdemli araştırmacı ve Georgia Institute of Technology'de robotik profesörü olan Animesh Garg, işin doğasını şöyle özetliyor:

"Bu pozisyon, hareket yakalama kıyafetiyle görevleri yerine getirerek veri toplama ve bu verileri analiz etmenin yanı sıra, insansı robotun doğrudan kontrolünü içeriyor."

SOSYAL MEDYADA TANITIM

Tesla, Optimus sosyal medya hesabında, geçen yıl Veri Toplama Operatörlüğü pozisyonunun nasıl bir iş olduğunu gösteren bir video paylaşmıştı.

Teknoloji Haberleri