Emeklilerin zammında kritik formül ortaya çıktı

Emeklilerin maaşlarının artışı konusunda SGK Başuzmanı İsa Karakaş, değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, açlık ve yoksulluk sınırlarının yükseldiği bir dönemde emekli maaşlarının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Açlık ve yoksulluk sınırlarının arttığı bir dönemde emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğini vurgulayan Karakaş, 2003 yılında emekli maaşlarının asgari ücretin yaklaşık 1.5 katı iken, bu oranın günümüzde yüzde 60'a düştüğünü belirtti.

Karakaş, SGK'nın işverenlerden asgari ücretin altında prim alınmaması gerektiğini hatırlatarak, emekli maaşlarının da bu seviyeyi geçmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, açlık sınırının 19 bin liraya dayandığını ve Temmuz ayında daha da artacağını belirterek, emekli maaşlarının açlık sınırının yarısının altına düşmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Emekli maaşlarını iyileştirmek için iki aşamalı bir zam önerisi sunan Karakaş, ilk olarak emekliye seyyanen bir zam yapılmasını, ardından mevcut sisteme dönülerek oransal zamlarla maaşların güncellenmesi gerektiğini önerdi. Seyyanen zam yapılmadığı takdirde, emeklilerin durumunun düzelme şansının olmadığını ifade etti.

Bu öneriler, emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında erimesini önlemek ve yaşam standartlarını korumak amacıyla sunuldu. Hem seyyanen hem de oransal zamların emekli maaşlarına yansıtılması, emekli kesiminin refahını artırmada etkili olabilir. Bu tekliflerin, özellikle ekonomik belirsizliklerin arttığı bu dönemde, emeklilerin finansal durumlarını stabil hale getirebileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler

Emekliler bayram edecek: Bütün emeklilere indirimli oldu
65 yaş aylığı ve engelli maaşında oranlar belli oldu: Kalem kalem tüm ödemeler değişiyor
Özgür Erdursun kara haberi verdi: Emekliler tam 7 bin lira eksik ödeme alacak

Ekonomi Haberleri