Erdoğan dakika dakika takip etti! Ankara’da nabız yükselten telefon

İran’ın İsrail’e karşı düzenlediği saldırı sonrası gelen telefon Ankara’da hareketli dakikalar yaşattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan adım adım takip etti.

İran Devrim Muhafızları’nın İsrail’e attığı füzeler Ankara’yı da harekete geçirdi.

İddiaya göre TBMM’de bulunduğu sırada bir telefon alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, A takımını da yanına alarak karargaha toplantıya geçti. Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte dışarı çıktı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, o sırada resmi ziyaret için gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir araya gelen Erdoğan’ın saldırıya ilişkin dakika dakika bilgilendirildiği ifade edildi.

Komutanların karargâhta erken uyarı radar sistemi bulanan Kürecik’ten gelen bilgileri yakın takibe aldığı öğrenildi. Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada elde ettiği veriler tüm ayrıntılarıyla incelendi.

Bölgesindeki savunma ve güvenlik konularını yakından takip eden MSB’nin saldırının ilk anından itibaren dikkatle izlediği ifade edildi.

İlgili Haberler

İki diziye inceleme! RTÜK'te de 'sezon' başladı!
Narin cinayetinde iz arayan ekip buldu! Kayıp Miraç dosyasında 4 yıl sonra ortaya çıktı
16 çocuğa cinsel istismar! Ordu'da İmam Hatip Lisesi'nde skandal

Gündem Haberleri