Erdoğan kimin ismini duyunca sessizliğini bozdu! Özel ile görüşmesine damga vuran soru

Ankara’yı hareketlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinde Erdoğan’ın Özel’e sorduğu dikkat çeken soru ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 18 yılın ardından yaptığı ziyaretle konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sorduğu soru kulislerden sızdı.

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile sürpriz ziyareti ile dikkatleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yılın ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etmişti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede neler konuşulduğu ise merak konusu olmuştu.

Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine dair yeni bir detay ortaya çıktı.

“TAYFUN KAHRAMAN KİMDİ?”

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AİHM ve AYM kararlarının uygulanmamasının yarattığı tahribattan bahsederek, Gezi davasında hüküm giyen Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’dan bahsetti.

İddiaya göre, Özel’i yorum yapmadan dinleyen Erdoğan “Tayfun Kahraman kimdi?” sorusunu sordu.

TAYFUN KAHRAMAN KİMDİR?

Tayfun Kahraman, 14 Mayıs 1981'de İzmir'de doğdu. Eğitim hayatına İzmir Atatürk Lisesi'nde başlayan Kahraman, 1999 yılında mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde eğitimine devam etti ve 2004 yılında mezun oldu. Akademik kariyerini sürdüren Kahraman, 2010 yılında aynı üniversitede kent planlama alanında yüksek lisansını, 2017 yılında ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktorasını tamamladı.

2006-2010 yılları arasında iki dönem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'nda Sekreter Üye olarak görev yapan Kahraman, 2010-2019 yılları arasında aynı odanın İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini üstlendi. 2010-2014 yılları arasında ise Oda Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

2009-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Bölge Kurulu'nda uzman olarak çalışan Tayfun Kahraman, 2014-2018 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi'nde danışman olarak görev aldı. 2014 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak akademik kariyerine devam etti. 2019-2022 yıllarında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak önemli projelere imza attı.

18 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Tayfun Kahraman, 2013'teki Gezi Parkı olayları nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla yargılandı. 25 Nisan 2022 tarihinde 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Kahraman, cezaevine girdi.

İlgili Haberler

Oktay Kaynarca açıklamalarıyla gündem oldu! Ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim
Malatya depremi sonrası dört deprem uzmanı tek bir şey söyledi
Kurban keserken kalp krizi geçirdiği sanılmıştı! Gerçek tüyler ürpertti

Politika Haberleri