Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası AKP geri adım attı! Tartışma yaratan madde iptal edildi

Kamuoyunda uzun süredir konuşulan 9. Yargı Paketi’ndeki o madde, Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesi sonrası iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından “Adaletin etkin, hızlı ve tarafsız şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz” sözleri ile duyurduğu 9. Yargı Paketi’nin detayları belli olmaya başladı.

Meclis gündemindeki önemini koruyan 9. Yargı Paketi’nde soy bağının reddi, casusluk suçları ve noterlik hizmetlerine dair düzenlemeler yer aldığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hazırlıklarının son aşamaya ulaştığını söylemişti.

ETKİ AJANLIĞI ÇIKARILDI

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ‘etki ajanlığı’ düzenlemesinin 9’uncu Yargı Paketi’nden çıkarılacağını açıkladı. Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen Emir, 6284 sayılı yasanın en önemli kolonlarından biri olan zorlama hapsinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin de pakette yer almayacağını belirtti.

AKBAŞOĞLU’NDAN YALANLAMA

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, iptal edilen maddeye ilişkin bir açıklama yaparak, kararı yalandı.

Akbaşoğlu “9'ncu yargı paketi çalışmamızda, çalışmanın başından beri “etki ajanlığı” konusu düzenlemede bulunmamaktadır. Böyle bir çalışma varmış, bu taslaktan çıkarılmış gibi bir durum gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Yeni hazırlanan 9. Yargı Paketi’nde neler var? İşte paketin öne çıkan başlıkları:

NOTERLİK HİZMETLERİ VE SOYADI DÜZENLEMESİ

Yeni düzenlemelerle noterlik hizmetlerinde önemli değişiklikler yapılacak. Ayrıca, soyadı düzenlemesi de pakette yer alıyor

CASUSLUK VE SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI

Paket, casusluk suçlarına ilişkin cezaları da kapsıyor. Suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele için özellikle adi suç örgütlerine karşı TMSF’nin kayyum tayin edebilmesine yönelik düzenlemeler getirilecek.

CEZAEVİNDEN TAHLİYE SONRASI TEDBİRLER

Cezaevinden tahliye olan hükümlülerin topluma uyum sağlamaları ve faydalı bireyler olmaları için çeşitli tedbirler uygulanacak.

HAKİM VE SAVCILARIN TERFİ SİSTEMİ

Hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenerek daha şeffaf ve adil bir yapıya kavuşturulacak.

SPORDA ŞİDDETE YÖNELİK ÖNLEMLER

Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı, taslak görüşmeleri sırasında belirlenecek.

İlgili Haberler

Kızı ve torununu gözünü kırpmadan sokak ortasında katletti! Cinayetin nedeni ortaya çıktı
Bahçeli'nin sert çıkışının nedeni ortaya çıktı! Hangi bakanın görevden alınmasını istedi
ChatGPT-4o YKS'ye girdi Boğaziçi Üniversitesini kazandı

Gündem Haberleri