Erdoğan'dan fahiş zamlara isyan! ''Haramzadeler, namussuzlar''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ürünler için girdi fiyatlarının üzerinde zam yapanlar hakkında "Haramzadeler, alçaklar, namussuzlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye''de enflasyonu 2023 sonunda yüzde 30''un altına düşürmeyi ve 2024''te de tek haneli rakamlara indirmeyi hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, "Amacımız, bir sonraki yıl yani 2024''te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Özellikle Türkiye''yi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla cari fazla ile büyütmektir. Küresel krizin etkisine bağlı fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahında yol açtığı etkileri telafi edene kadar tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

Erdoğan, fahiş zamlar hakkında ise "Bu artışlar dışında, girdi maliyetlerinin üzerine çıkaracak fırsatçılıkla mücadele edenleri de asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılarla olan mücadele, hukuki olduğu sürece ahlaki olarak da sürecektir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen mal ve ürünlere fahiş zamların yapılması, bizim gözümüzde günü birlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içerisinde bulunduğu Türkiye gemisini delmek isteyen haramzadelerdir, alçaklardır, namussuzlardır." ifadelerini kullandı. 

"İLGİLİ KURUMLAR ENSELERİNE BİNECEK"

Erdoğan, marketler başta olmak üzere yapılan fahiş zamları denetleme uygulamaları hakkında ise şu sözleri aktardı: "İlgili kurumlarımız bu tür akıl ve vicdan dışı hareketleri zaten yerinden takip ediyor ve gereken müeyyideleri uyguluyor. Ancak en uygun yaptırımın doğrudan milletin iradesi olduğunu da biliyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hızla aşağı inecek enflasyonun, yıl sonunda  yüzde 30''un altına düşeceğini ümit ediyoruz. Amacımız bir sonraki yıl, yani 2024''te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır."

İlgili Haberler

Erdoğan EYT'yi pas geçti: "Çalışmalar devam ediyor"
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Yüreği varsa hemen gidelim

Ekonomi Haberleri