Erzincan İliç’te felaketi yaşayan 9 maden işçisinin ailesine büyük ayıp

Erzincan İliç’te altın madeninde yaşanan felaketin ardından toprak altında kalan 9 işçinin ailesine yapılan büyük ayıp utandırdı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatı Tebliği’nde bir değişiklik yaptı.

Buna göre sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başı 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye, prim tutarı da 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi.

19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alabilecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, İliç’te toprak altında kalan 9 işçi tazminattaki bu güncellemeden yararlanamayacak.

Bu altın madeninde hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat tarihinde saat 14.28'de büyük çapta bir toprak kayması yaşandı.

Olayda yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 200 metrelik bir yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. En az 9 işçi toprak altında kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kayan toprağın yaklaşık 800 metre hareket ettiğini ifade etti.

Devasa boyuttaki toprak yığınının, siyanür ve sülfürik asit ile yıkanmış malzemelerden oluştuğu belirtildi. İşçilerden kimseye ulaşılamazken 33 gün sonra toprak altında kalan bir araba bulundu.

İlgili Haberler

Okullarda yeni dönem sil baştan değişiyor
Tüm Ağrı bu olayı konuşuyor namaza gelen cemaatin kanı dondu
Emeklilere 5 bin TL seyyanen zam geliyor! İktidar seçim öncesi harekete geçti

Gündem Haberleri