Eşini canice katletmişti ifadesi kan dondurdu! Balya ipiyle boğup hafriyat alanına attı

Dehşete düşüren olay Çanakkale Biga'da yaşandı. Boşanma sürecinde olduğu eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı vahşice katleden cani koca Fırat Yıldızhan ve cesedi gömme konusunda yardım eden kardeşi için istenilen ceza belli oldu.

Mahkemede cani koca Fırat Yıldızhan’ın verdiği ifade kan dondurdu. Yıldızhan, "Bir anlık öfke ile yanında bulunan balya ipini eşimin boğazına doladım ve sıkmaya başladım" dedi.

Kardeşi ise, "Ağabeyim Fırat ile birlikte cesedi Çavuşköy yakınlarında su kanalı için açılmış çukura attık ve üzerini toprak, molozlarla kapattık" ifadelerini kullandı.

CESEDİ HAFRİYAT ALANINA GÖMDÜ

Olay, 16 Şubat'ta, Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana geldi. Fırat Yıldızhan, ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ın evine geldi. Konuşmak istediğini söyleyerek Gizem'i alıp Biga'ya doğru yola çıktı. Aralarında tartışma çıkması sonucu cani koca ip kullanarak eşini boğdu. Cesedi, Biga'da bir hafriyat alanına gömdü.

GENÇ KADININ CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Saliha Gizem'den haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis harekete geçti. Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki'de otomobile bindiği ve Fırat Yıldızhan ile ilçeden ayrıldığı belirlendi. Şüpheli yakalandı ve ifadesinde cinayeti itiraf ederek cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 18 Şubat'ta yapılan incelemede Saliha Gizem'in cansız bedeni bulundu. Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Fırat Yıldızhan ifadesinde, "Olay günü Saliha'yı evliliğimizle ilgili görüşmek için aradım. Kardeşim Yağız ile Lapseki'ye geldik. Araç içerisinde tartışmaya başladık ve bir anlık öfke ile balya ipini eşimin boğazına doladım ve sıkmaya başladım. Eşim hareketsiz kaldıktan sonra cesedi Çavuşköy'de bir su kanalına attık ve üzerini toprak ve molozlarla kapattık" dedi.

KAN DONDURAN İFADE

Yağız Yıldızhan ifadesinde, "Ağabeyim Fırat ile eşi tartışırken, balya ipi ile boğdu. Daha sonra cesedi Çavuşköy'de su kanalı için açılmış bir çukura attık ve üzerini toprak ve molozlarla kapattık" dedi.

Savcı, ifadeler ve deliller doğrultusunda, Fırat Yıldızhan'ın 'Tasarlayarak eşe karşı öldürme', Yağız Yıldızhan'ın ise 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Gündem Haberleri