Eski Bakan Hüseyin Çelik’ten Erdoğan itirafı! Dünyanın en yanlış işini yaptık

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in canlı yayında yaptığı itiraf gündem oldu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu oldu. Çelik’in “Dünyanın en yanlış işini yaptık" diyerek yaptığı itiraf ise dikkat çekti.

“DÜNYANIN EN YANLIŞ İŞİNİ YAPTIK”

Üniversite harç parasına ilişkin bir açıklama yapan Çelik "Harcı kaldırdık. Dünyanın en yanlış işini yaptık. Ben olsam üniversiteye harç parası koyarım. Vakti yerinde olandan alırım, olmayana kredi veririm, burs veririm 'Paranı öde' derim" dedi.

"BU KADAR İMAM HATİP'E GEREK VAR MI?"

“Bu kadar imam hatip okulu gerekli değil" diyerek vurgulayan Çelik, eğitim eleştirilerine şöyle devam etti: Hesapsız her yerde İmam Hatip açılıyor. İmam Hatip açtıkça dindar artacak sanılıyor ama buna katılmıyorum. Bu kadar ihtiyaç var mı? Üniversitelerimiz rezil durumda. 206 tane şu anda üniversite var. Biz her zaman niteliği niceliğe kurban eden anlayışa sahibiz. Sayı 206'ya çıktı ama öğretim üyesi kalitesi, araştırmaya ayırdığımız para, dünya bilimine olan katkımıza göre mukayese yaptığınız zaman maalesef çok iyi bir yerde değiliz.

“BU KORKUNÇ İŞTE”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye uygun olmadığını ifade eden Çelik, "Biz de militan yargımızı oluşturduk. Bu korkunç işte Türkiye bundan dolayı düzelmiyor" diye konuştu.

“MANSUR YAVAŞ AYKIRI ÇIKIŞ YAPTI”

Devletin çalışmaz hale geldiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi: Bu Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize göre değil. Seçimden önce hatırlayın 6'lı masa 'Parlamenter Sistem' demiyor muydu? Mansur Yavaş bir aykırı çıkış yaptı. Onun dışında Sayın Özgür Özel, Sayın Ekrem İmamoğlu parlamenter sistemden bahsediyor mu? Hayır. Onlar da şunu hayal ediyor; 'Biz geleceğiz iktidar olacağız, bundan biraz da bir faydalanalım.

Gündem Haberleri