Bu tarifle, içi tam pişmiş ve hamur kalmamış bir sigara böreği yapabilirsiniz. Sigara böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri. Mükemmel bir sigara böreği yapmak için özenle seçilmiş malzemeler ve doğru teknikler kullanmak önemli. İşte ustaların yöntemleriyle hazırlanan lezzetli bir sigara böreği tarifi.
SİGARA BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 bardak lor peyniri
Bir avuç kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Peynirli börek sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Yapılışı:
Yufkaları üst üste koyup üçgen şeklinde 16 eşit parçaya bölün.
Peynirleri, maydanozu ve tuzu bir kase içinde karıştırın.
Ayrı bir kasede süt, sıvı yağ ve elma sirkesini karıştırın.
Yufkanın içine fırça yardımıyla peynirli börek sosundan sürün.
Hazırladığınız peynirli harçtan bir yemek kaşığı alarak yufkanın geniş kısmına yerleştirin.
Yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın.
Yufkanın uç kısmını hafifçe ıslatarak ruloya yapıştırın.
Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun.
Yağ tamamen ısındığında börekleri tavaya ekleyin.
Börekler altın sarısı renk alana kadar kızartın.
SİGARA BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI
En önemli püf noktası yufkaların taze olması.
İç harcın akmaması için yufkanın ucunu ıslatarak yapıştırın.
İç harcın kuru olmaması için peynirli börek sosuna elma sirkesi eklemeyi unutmayın.
Sigara böreği fırında da pişirilebilir. Fırında piştiğinde de çıtır çıtır olması için sirkeli karışımdan böreklerin üzerine de sürmeniz gerekecek.