Evini kentsel dönüşüme verenler dikkat. Mahkemeden emsal karar

Ankara’da mahkeme, evini kentsel dönüşüme verenler için emsal bir karar verdi.

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binada oturan Ayfer Dalkıran, yeni projede zemin kattan daire teklifi aldı. Ancak Dalkıran, bu değişikliğin evinin değerini düşüreceği gerekçesiyle sözleşmeyi imzalamadı.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR

Çevre, Şehircilik ve İl Müdürlüğü, Dalkıran'ın arsa payını diğer kat maliklerine açık artırma ile satışa çıkardı. Dalkıran, yargıya başvurarak satış işlemini durdurdu ve mahkeme, Dalkıran'ın haklı olduğunu belirterek açık artırma işlemini durdurdu. Bu karar, kentsel dönüşüm sürecinde yeni bir emsal oluşturdu.

SATIŞ İŞLEMİNE İPTAL KARARI

Mahkeme, hissedarların yeterli bir müzakere sonucu bir karara varmış olması gerektiğini ve bu kararın azınlıkta kalan hissedarların menfaatlerini açık bir biçimde zedelememesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, Dalkıran'ın arsa payının açık artırma usulüyle satış işleminin iptaline karar verdi.

"PES ETMEDİM, HAKLI BULUNDUM"

Ayfer Dalkıran, evinin riskli yapı olması nedeniyle kentsel dönüşümü desteklediğini belirterek, "Ancak bana zemin kat teklif edildi. Bu da evimin değerini düşürüyordu. Hukuki yollara başvurdum ve 1,5 yıl süren mücadele sonucunda davayı kazandık. Hak kaybına uğramıştım ama pes etmedim. Avukatımla birlikte hakkımızı aradık ve emsal bir karar çıkarttık" dedi.

Gündem Haberleri