EYT'liler ilk maaşını o bankadan almak zorunda! Almayanların maaşları yanacak!

Ocak ayının son haftasında TBMM gündemine gelecek olan EYT tasarısının, Meclis'ten sorunsuz geçmesi bekleniyor. Peki milyonlarca EYT'li tasarının yürürlüğe girmesinin ardından ilk maaşını nereden ve nasıl alacak? İşte ilk maaşların yatacağı yer...

Geçtiğimiz günlerde EYT''lilerin ilk maaşları hakkında resmi açıklama yapıldı ve maaşların Mart ayında alınacağı ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaş ilk emekli maaşını almak için heyecanla beklerken, EYT''lilerin ilk maaşının nereye yatacağı da ortaya çıktı.

İLK MAAŞLAR PTT''DEN ALINACAK

Normal yolla emekli olan vatandaşlar gibi EYT yolu ile emekli olanların da ilk maaşları PTT''ye yatacak. Vatandaşlar istedikleri PTT şubesinden, yalnızca kimliklerini ibraz ederek maaşlarını çekebilecek. İlk maaşın ardından, maaşınızı başka bir bankaya taşımanız da mümkün. PTT''nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada "SSK emeklileri ilk maaşlarını PTT''den almaktadırlar. Bu nedenle bu gruptaki emeklilerimizin maaşlarını PTT''den almak için herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri ise, SGK İl Müdürlüğüne müracaat ederek veya PTT işyerlerinden alacakları e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden maaşlarını PTT''ye taşıyabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

PROMOSYON İÇİN MAAŞINIZI NASIL TAŞIYABİLİRSİNİZ?

Maaşınızı özel ya da bir kamu bankasına taşımak istiyorsanız e-Devlet''ten maaş taşıma işlemi yapabilirsiniz. İlk maaşı PTT''den aldıktan sonra, eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT''den e-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Birçok özel banka ve kamu bankasının emeklilere sunduğu promosyon imkanından yararlanabilmek için maaşınızı, promosyon kampanyasından faydalanmak istediğiniz bankaya taşımanız gerekiyor. 

MAAŞINIZI ALMAZSANIZ YANACAK

PTT''ye yatacak ilk maaşınızın 12 ay içerisinde almamanız halinde maaşınızı artık isteseniz de alamayacaksınız. Çekilmeyen emekli aylıklarınızın toplamı PTT tarafından SGK''ya iade edilecek ve SGK, hiçbir şekilde bu maaş tutarını size geri ödemeyecek. 

 

 

İlgili Haberler

EYT'nin komisyona geleceği tarihi açıkladı: İşte yasanın çıkıp, maaşın yatacağı gün
Milyonları ilgilendiriyor! EYT için net tarih verildi! En yetkili isim açıkladı
2023'te genel af çıkacak mı? En yetkili isimden net cevap!

Ekonomi Haberleri