Fabrikaya sığınan geyiğin gizemi çözüldü! Şans mı felaket mi? Gerçek ortaya çıktı

İzmir’de bir fabrikanın bahçesine gelen yaralı geyiğe ilişkin gizem son buldu. Şans mı felaket mi? Gerçek ortaya çıktı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde organize sanayi bölgesindeki bir fabrikanın bahçesinde yaralı halde bulunan geyik, sosyal medyada gündem oldu.

Yaralı geyik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere barınağa götürülürken, bunun bir alamet olduğu iddialarının ardı arkası kesilmedi.

ŞANS MI FELAKET Mİ?

Türk mitolojisinde geyiğin yerine ilişkin çok sayıda değerlendirme paylaşılırken, bazıları geyiğin şans getirdiğini bazıları ise felaketin habercisi olduğunu öne sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, veteriner hekimler tarafından yapılan incelemelerde geyiğin sol ön ayağından vurulduğu ve bu ayağında kırık olduğu belirlendi.

AYAĞI KIRIKMIŞ

Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, hayvanı anesteziye alarak tedaviye başladıklarını ve çekilen röntgen sonucunda ayağında kırık tespit ettiklerini ifade etti.

“1,5 YILDIR BU ŞEKİLDE YAŞADIĞINI TAHMİN EDİYORUZ”

Geyiğin tedavisi sürerken, Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, şunları söyledi: Ayağı çok kötü durumdaydı. Her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar var. Bunların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz. 4-5 yaşlarında olduğu tahmin edilen geyik önümüzdeki hafta ortopedi operasyonuna alınacak. Zorlu bir operasyon olacak. Yaklaşık 1,5 yıldır bu şekilde doğada yaşadığını tahmin ediyoruz. Kızıl geyiği, sağlığına kavuşturup yeniden doğal yaşam alanına bırakmak.

Gündem Haberleri