Fatih Portakal kimsenin bilmediğini açıkladı! Neden TUSAŞ hedef seçildi?

Gazeteci Fatih Portakal, Ankara TUSAŞ’taki terör saldırısının perde arkasını açıkladı. Neden TUSAŞ hedef seçildi?

Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı herkesin yüreğini yakarken, hain saldırıda 5 kişi şehit düştü, 19 kişi de yaralandı.

Fatih Portakal, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği saldırıda "Neden TUSAŞ hedef seçildi?" sorusuna açıklık getirdi.

“TÜRKİYE DEDİĞİNDE İLK AKLA GELEN YER”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısı sonrasında yaşanan terör saldırısına ilişkin Portakal, şunları söyledi: Ankara merkeze uzak bir yer, erişilmesi daha zor bir yer ama şöyle de bir özelliği var. 20 bin kişinin çalıştığı Türkiye'nin en önemli sanayi tesisinden bahsediyoruz. Bu sanayi tesisin özelliği de devletin uçak ve uzay sanayisinin yönlendirildiği veya orada üretimin yapıldığı yer. Anka, Gökbey, Hürkuş, Akıncı... Yani sayın Cumhurbaşkanı'nın her konuşmasında övündüğü, dile getirdiği İHA'ların SİHA'ların yapıldığı yerden bahsediyorum. Burada helikopterler üretiliyor, muharip uçaklar üretiliyor. Büyük bir tesisten bahsediyorum.

Portakal “Hedef olarak, simge bir yer. Türkiye dediğinde, savunma sanayi dediğinde ilk akla gelen yer burası” dedi.

“UYUYAN HÜCRELER NASIL HAREKETE GEÇTİ?”

“Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili gündem yaratan çağrısı sonrası nasıl organize olundu?” diye soran Portakal “Uyuyan hücreler nasıl bir anda harekete geçti? O silah ve mühimmatla buraya nasıl gittiler? Uyuyan hücre sayısı kaç tane?" sorularını da yönelterek "Bilmiyoruz ama olduğunu görüyoruz. PKK terör örgütünün saldırıyı düzenlediği söyleniyor. Ancak bunun bir ABD-İsrail projesi olduğunu söyleyen de var. Arkasında olabileceği söyleniyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Ankara TUSAŞ'taki terör saldırısında yeni detay! 4 saat önceki kritik görüşme ortaya çıktı
Cübbeli Ahmet Bahçeli’ye aba altından sopa gösterdi! Öyle bir örnek verdi ki...

Gündem Haberleri