Tohumlar, sağlığımız için önemli vitaminler ve mineraller içeriyor. Özellikle omega-3 yağ asitleri, lif, protein, B1, B6, folat, demir, magnezyum ve fosfor açısından zengin olan keten tohumu da bu besinlerden biri.
Keten tohumu, sağlık yararları ve besleyici özellikleriyle bilinen en değerli tohumlardan biri. Ancak keten tohumunu, tek başına sağlık için mucizevi olan yoğurtla birleştirdiğinizde, potansiyel sağlık yararları daha da artar.
İŞTE KETEN TOHUMLU YOĞURDUN SAĞLADIĞI MUCİZEVİ FAYDALAR...
Keten tohumlu yoğurt, sağlıklı bir beslenme programının ayrılmaz bir parçasıdır ve birçok fayda sağlar. Keten tohumları, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi destekler ve tokluk hissini artırır, böylece kilo kontrolünde etkili bir rol oynar.
Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumları, kalp sağlığını destekler, kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenleyen keten tohumlu yoğurt, kabızlığa da şifa sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu toksinlerden arındırır ve ödem, şişkinlik ve gaz gibi rahatsızlıkları azaltır.
NOT: Bu yazı, genel bilgilendirme amaçlı. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak için tüketmeden önce uzmanınıza danışmanız önemli.