Felaket geri döndü! Acile koşan sayısı her geçen gün artıyor

Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs pandemisinde korkutan bir gelişme yaşandı. Yeni XEC varyantıyla birlikte Covid-19 vakaları tekrar artışa geçti.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'nın (UKHSA) verilerine göre, 16-22 Eylül 2024 haftasında hastaneye yatış oranı 100 bin kişide 3.71'e yükseldi. Bir önceki hafta bu oran 2.56'ydı. Ayrıca Covid testi pozitif çıkanların oranı yüzde 9.1'den yüzde 11.8'e çıktı.

UMUTSUZ TABLO

Prof. Danny Altmann, mevcut tutumu "virüse teslimiyet" olarak nitelendirerek, hastaneye yatışların artmasının uzmanlar için kafa karıştırıcı ve umutsuz bir tablo oluşturduğunu belirtti. Altmann, Omicron alt varyantlarının mevcut bağışıklığı hızla aşabildiğini ve toplumun büyük kısmının aşılarının üzerinden uzun zaman geçtiği için korumanın zayıfladığını vurguladı.

FARKLI SEMPTOMLAR YOK

Swansea Üniversitesi'nden Dr. Simon Williams, toplumun büyük bir kesiminin artık Covid’i umursamamasının psikolojik nedenlere dayandığını ve pandeminin insanları derinden etkilediğini söyledi. Yeni XEC varyantı ilk olarak Almanya’da tespit edilmiş olup, İngiltere’de de vakalar görülmeye başlandı. Ancak uzmanlar, bu varyantın şu an için önceki varyantlardan farklı semptomlara yol açmadığını belirtti.

Altmann, aşılama programlarının yaygınlaştırılmasının ve testlerin artırılmasının önemini vurgularken, Dr. Williams ise iç mekanların havalandırılmasına yeterince dikkat edilmediğine işaret etti.

Gündem Haberleri